Kolejne danie z serii: pyszne, zdrowe i szybkie. Najlepsze w wyborze omleta na posiłek jest to, że możemy dodać do niego to co najbardziej lubimy. Zarówno w środku i na zewnątrz.
Omlet przedstawiony na zdjęciu oprócz podstawowoych składników, które dodaje smażąc go zawierał w sobie wiórki kokosowe, które uwielbiam, a także miarkę bananowej odżywki białkowej.
SKŁADNIKI: (podstawowe)
2 jajka (dodajecie tyle jajek ile jesteście w stanie zjeść :))
1 łyżka mąki pełnoziarnistej żytniej
1 łyżka płatków owsianych
1 łyżeczka miodu
1/2 łyżeczki sody/proszku do pieczenia
Oprócz tych składników każdy z was tak jak wcześniej wspominałam może dodać, to co lubi: wiórki kokosowe, kakao, cynamon, owoce, odżywkę białkową i wiele wiele innych, dzięki czemu waszomlet będzie niepowtarzalny i oryginalny.
PRZYGOTOWANIE I WYKONANIE:
żadna filozofia: wszystkie składniki poprostu ze sobą mieszamy i wylewamy na rozgrzaną patelnię z dodatkiem odrobiny tłuszczu.
Jeśli chcemy, aby omlet był jeszcze bardziej pulchny białka należy oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.
Pieczenie pod przykrywką sprawi, że omlet urośnie jeszcze bardziej.
Omlet to moje ulubione śniadanie. Jest naprawdę smaczny, a dodatkowo po zjedzeniu nie odczujemy głodu przez kolejne trzy godziny, które powinny upłynąć do następnego posiłku.
Smaczego! :)
robiliśmy dziś na śniadanko 😊 pyyyychotka 😍😍
OdpowiedzUsuńMniam, mniam :)
OdpowiedzUsuń